Як розмитнити авто з США?

Як розмитнити авто з США?

Як розмитнити авто з США?

Розмитнення авто – невід’ємна частина легалізації автомобіля, придбаного в іншій країні. Діючі пільгові тарифи значно знизили вартість послуги, зробивши такі автівки більш економічно привабливими для українців. Але не треба забувати, що окрім акцизу треба сплатити ще ввізне мито і податок на додану вартість, а також збір у Пенсійний Фонд.

розмитнення-авто

Митні платежі

Під час митного очищення авто необхідно враховувати обов’язкові платежі:

  • акцизний збір, що залежить від типу ТЗ, виду пального, об’єму двигуна та віку автівки;
  • ввізний збір, що становить 10% від митної вартості автомобіля;
  • плата за митне оформлення, яке коштує €15;
  • податок на додану вартість у розмірі 20% від суми митної вартості машини, акцизного збору та ввізного мита.

Розрахунок вартості розмитнення легкового авто – процедура доволі заплутана. Для зручності клієнтів компанія AtlanticExpress підготувала калькулятор розмитнення. В його формулі вже прописані всі необхідні витрати на митне очищення легкового авто, електромобіля, мотоцикла чи вантажівки.

розмитнення-авто

Збір до Пенсійного Фонду

Окрім митних платежів власник авто з США має сплатити збір на обов’язкове державне пенсійне страхування під час першої реєстрації ТЗ, який залежить від прожиткового мінімуму та вартості автівки. Розмір ставки може становити 3%, 4% чи 5%. Перша застосовується, якщо вартість авто не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, друга – при перевищенні 165 таких розмірів і недосягнення 290, а третя – коли кількість 290 розмірів перевищено.

Вартість авто для розрахунку збору до ПФ складається з акцизного збору, ввізного мита, податку на додану вартість та оціночної вартості автомобіля. У нашому онлайн-калькуляторі розмитнення авто в Україні ви маєте можливість визначитись з розміром обов’язкового платежу, що не входить до митного очищення.

До кого звернутись для розмитнення

Якщо у вас немає натхнення самостійно проходити всі формальності, ви можете скористатися послугами митного брокера. Компанія АтлантікЕкспресс працює лише з перевіреними спеціалістами цієї сфери, супроводжує своїх клієнтів при розмитненні та сертифікації, допомагає вирішувати будь-які питання, що можуть виникати під час цих процедур.

Електромобіль Enspire: Buick показав концепт Детальніше
Гибридній SUV: Porsche Cayenne E-Hybrid 2019 Детальніше
Як розмитнити авто з США? Детальніше
Audi Q5. Німецькі стандарти. Детальніше
Автомобілі з Америки: просто та вигідно Детальніше
Огляд Tesla Model X Детальніше
Огляд бу Volkswagen Passat B7. До чого треба звикнути і що потрібно очікувати Детальніше
Авто з США: ПриватБанк і АтлантикЕкспрес Україна стали офіційними партнерами! Детальніше
Якщо у Вас виникли питання, зв’яжіться з нами

Підпишіться на розсилку